Let`s do it Greece: `Γίνε η αλλαγή που περιμένεις`

2.059 επισκέψεις στο άρθρο

Με κοινό στόχο να ενωθούν σε όλη την Ελλάδα στη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας, η οποία οργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές, ως επί το πλείστον νέα παιδιά, που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο.

Φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά θα συντονιστούν μέσα σε μία ημέρα, σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιώντας δράσεις εθελοντισμού με επίκεντρο το περιβάλλον.

Βρισκόνται στην ευχάριστη θέση να μας γνωστοποιήσουν την ημέρα διεξαγωγής της δράσης για το 2018, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Με κεντρκό σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις”, ονειρεύονται να αναδείξουν το όμορφο πρόσωπο της πατρίδας μας, το πρόσωπο της χαράς, της ζωντάνιας, της δημιουργίας.
Τα τελευταία έξι χρόνια, η εθελοντική τους εκστρατεία μεγαλώνει με ταχύτατους ρυθμούς.

Η συμμετοχή στη δράση του 2017 ξεπέρασε το 1% του πληθυσμού της Ελλάδας, με περισσότερους από 109.000 εθελοντές και 3.500 φορείς συγκεντρώνοντας πάνω από 530 τόνους απορριμμάτων σε 1.500 σημεία δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα.
Το εθελοντικό τους μήνυμα έφτασε ακόμα πιο μακριά, αγγίζοντας περισσότερους από 945.000 μοναδικούς χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα.

Με μεγάλη συγκίνηση διαπίστωσαν, για ακόμα μια χρονιά, τον πρωταγωνιστικό ρόλο των σχολείων μέσω της Εβδομάδας Εθελοντισμού Let`s do it Greece, που οργανώνουν σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας. Το 2017 συμμετείχαν περισσότερα από 1.400 σχολεία, το 10% των σχολείων της χώρας μας.

Μεγάλος στόχος, μέχρι το 2021, να αγγίξουν το 5% του Eλληνικού πληθυσμού, με δράσεις στις 13 Περιφέρειες και στους 325 Δήμους της Ελλάδας. Το επόμενο βήμα θα γίνει φέτος, όπου η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές πανελλαδικά.

Η θεματική για φέτος είναι “Νεολαία και Εθελοντισμός”, με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας μας σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η φετινή πανελλαδική τους εκστρατεία τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Επίσης, η δράση του 2017 διαδόθηκε σε όλη την Ελλάδα με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.
Ήδη, εκατοντάδες φορείς σε ολόκληρη τη χώρα έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία για τη φετινή εκστρατεία!
Στο πλαίσιο του μεγάλου αυτού εθελοντικού εγχειρήματος, θα είναι μεγάλη χαρά να έχουν τη συνεργασία και την υποστήριξή μας στη διάδοση του εθελοντικού καλέσματος με στόχο να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Περισσότερα για το έργο την εθελοντικής ομάδας Let`s do it Greece εδώ.